събота, 10 май 2008 г.

Кренвиршите и Завладяването на света(продължение)

Разказ (Втора част)
Автор: axakovec


Травис седна за поредната игра с екипажа си, състоящ се от двама души. Единия беше Джонквил, който беше хумонаид и точно в момента общуваше с една от пъпките си. Чистачът на тоалетни- вторият служител, Еритор си играеше с сопола си. След осем години това щеше да се превърне в национален спорт на планетата му, но той не го знаеше.
Изведнъж корабът, който беше програмиран да мисли и да мечтае се обади:
- Някакви кораби са блокирали пътя, сър.
Тъй като корабът имаше интелект, той изпитваше и чувства. По някаква ирония на съдбата, го беше страх от високото. А не е лесно да пътуваш в космоса, при положение, че те е страх да се отделиш от земята.
Освен това космическия кораб, който наричаха „Винсън 67”, си мечтаеше да е домат. Затова той полагаше неимоверни усилия. Не веднъж беше молил членовете на екипажа да му помогнат да заприлича на домат повече.
Капитан Травис се приближи до екрана и включи говорителния апарат:
- Моля да отдръпнете флотата си- каза той на корабите, които бяха затворили пътя.
- Говори посланника на армията на Кренвиршй- се чу от звукопредавателя- Тази зона е под наш контрол. Както и цялата вселена- Чу се зловещ смях, завършил с нещо като задавяне.

***


По телевизора се нижеше репортаж със създателите на филмовата поредица Роки.

Намерихме създателите на Роки- говвореше репортерът- и когато ги попитахме как им е хрумнала идеята, те ни замериха с камък. При, което стигнахме до извода, че идеята им е хрумнала от камък.

Рико смени канала на телевизора, като същевременно налапа един кренвирш.

Кренвирший Четвърти блокира пътищата и взе за заложници много кораби. Нищо не може да го спре. Той е най- жестокият кренвирш, който някога е живял. Което не е голямо постижение, понеже той е първия кренвирш, който е живял. Но въпреки това е наистина жесток.

Трябваше да направи нещо, за да спре отрочето си. Никога не бе планувал да създаде кренвирш, който да се опита да завладее вселената. Майка му го бе учила, че подобни неща не са прилични и не отиват на един млад джентълмен.
Той отново смени канала.

И Конче Корпорейшън ви представя машина на времето за еднократна употреба. Тя ще внесе радост в живота ви. Ще можете отново да се върнете назад във времето и да изпитате блаженните моменти от живота си, колкото и да са извратени те. За връзка: обадете се на дадените телефони.

Една мисъл се оформи в главата на Рико. Което се случваше доста рядко, така че си заслужава да бъде отбелязано.

Епилог:

Рико се върна назад във времето до момента с кренвирша. Скъса го и така промени естествения ход на събитията. Никакъв кренвирш не оживя, което доведе до сриването на индустрията за „Дрехи за кренвирши”. Чудно защо я бяха създали, при положение, че тези местни изделия бяха доста неодушевени.
И вселената беше в безопастност.
... Известно време.

К.Р.А.Й

Няма коментари: